Senaste inläggen

Av Liliann - 4 september 2013 21:59

Jag hade ju bestämt mig för att skriva inlägg lite tätare, inte blev det något av det....heller.....nåväl här kommer ett iaf.

 Hösten är i antågande och som vanligt är jag lite kluven till den, som årstid kan den vara otroligt vacker men den påminner också om att vinterns närmar sig. Ni som följt min blogg vet att jag och vinter inte är speciellt kompatibla....


Sensommaren har iaf gått i dansens tecken, vilket egentligen alla årstider gör på ett eller annat sätt, vi har varit en vecka ute vid höga kusten och fick ihop fyra danskvällar med skiftande rolighetsgrad (eget nyuppfunnet ord) allt ifrån en fantastisk kväll på Kustladan    till tredje världskriget i Täfteå   .


Väl hemma så har allt återgått till vanliga vardagslunken, skola och praktik för mig och arbete för älskade maken, dansterminen på Show4All har startat och som vanligt var det jättekul att träffa nästan alla gamla BagLadies även om andra irritationsmoment infann sig.....få se vart det tar vägen, är dock kluven till om jag kommer att fortsätta dansa.


Mommas stora lilla älskling har börjat på dagis, ett stort steg i livet både för den lilla och för en mormor, var med på inskolning i måndags och även här har jag åsikter men bäst att inte lufta dem.....hur som helst en tuff miljö för en liten vän   .


Mera då? Ja jag är som sagt ute på min första praktikomgång, ett demensboende, ett trevligt ställe att praktisera på, blir väl bemött men något saknas och jag har inte satt riktigt fingret på vad men det kommer väl. Fast å andra sidan är det flera saker jag borde sätta ner fingret/foten för men är inne i en liten period av viss stagnation och vädur som jag är så finner jag det väldigt frustrerande, men, det är väl något jag ska lära mig av det också!


Blev om än ett ännu rörigare inlägg än vanligt, typiskt när jag inte skrivit på ett tag och inte vet vart jag ska börja....

Ha det gott och njut av höstens klara luft och vackra färger.

På återseende!


ANNONS
Av Liliann - 12 augusti 2013 19:20

ordet som är så laddat för många av oss, olika iaktagelser har fått mig att fundera över just ordet och begreppet, FRIHET smaka på ordet... vad betyder det för dig?

Föds vi med friheten inom oss eller fostras vi in i den med hjälp av våra föräldrar och vår omgivning? Om vi föds med friheten inom oss, borde då inte hela vår värld vara just fri, utan diktaturer eller religioner som inte ger oss den, friheten? Skulle vi då acceptera att rätta in oss mer eller mindre i små fyrkanter, utan rätt att välja själva?


Som sagt det är lite iaktagelser som fått mig att fundera över ordet, naturligtvis med min egen syn på frihet som mall, bl.a så bor i vårt hus en familj (från ett annat land) man, hustru och två små döttrar. De bor i en liten tvåa, vilket egentligen inte är relevant men dock, så till saken..barnen får aldrig vara ute och leka, och då menar jag aldrig. Med då min syn på frihet så tar man alltså ifrån barnen möjligheten att träffa och lära känna andra barn, upplevelsen av vad naturen har att upptäcka samt friheten att välja var de vill leka. Är det kanske just för att de är flickor? ja det vet jag inte men jag antar det, vilket gör det ännu tråkigare.


Nu ska jag passa på att poängtera, att detta är inte tänkt som ett rasisitiskt inlägg utan bara händelser som fått mig att just fundera över vad ordet fri/frihet "betyder".!


Poängterade detta eftersom en annan av mina iaktagelser också rör en kvinna från ett annat land. Idag på stan höjde jag rejält på ögonbrynet och det jag såg är förmodligen den unga kvinnans syn på just sin frihet, hon bar hijab (huvudduk) som täckte hår, delar av ansiktet och axlarna, men var nedtill endast iklädd nylonstrumpor och superkorta shorts. Kanske hennes sätt att visa lite frihet?


Min egen syn på frihet då? ja den går inte att uttrycka så enkelt som jag trodde, men att jag är min egen tankes smed, fri att tänka och göra vad jag vill under ansvaret att jag inte skadar/sårar någon annan levande varelse, säger väl det mesta och som sagt vad är Din syn på frihet?


Lev väl och i nuet   KRAMANNONS
Av Liliann - 5 augusti 2013 19:41

I dag löpte min anställnings som deltidsbarnflicka ut, det var den sista inplanerade dagen då Lilly skulle vara med momma medans mamma och pappa var på jobbet. I slutet av augusti börjar inskolning på dagis, nog är det väl bäst om momma fortsätter som barnflicka????. naturligtvis inte säger ni nu och har naturligtvis rätt men det ÄR en lite milstolpe när liten ska börja på dagis...momma är lite nervös, det bara är så.

Hur som helst så när jag är med barnbarnen så är jag med dom det blir mest lek för hela slanten precis som det ska vara. I dag har vi gått och köpt "bass"  , promenerat till Lillsjön där vi jagade änder och badade, stannade på en "ny" lekplats på hemvägen, ätit lunch, lagt pussel otaliga gånger, inventerat nappförrådet minst lika många gånger, sovit och ätit mellis, sen kom mamma hem. Nu sitter en mormor och filosoferar över dagen och är som sig bör slut som artist, som jag brukar säga trött men ...LYCKLIG   .


I morgon får jag besök av lilla Stella och hennes mamma, känner redan dom där ofantligt mjuka babydoftande små vecken som momma brukar snusa på......


Veckan börjar bra som ni ser, lägg därtill det underbara väder vi haft idag så... livetÄRfantastiskt!!

Jobbet på Café Björkbacka börjar också att ta slut kom jag just på, jobbar tor-sön denna vecka och tor-fre nästa vecka (så otroligt fort denna sommar har gått, också)... Nu stänger ju inte cafét än såklart men v34 tillbringar jag och maken en vecka ute vid Docksta och v 35 börjar jag min första praktikperiod, därav slutar mitt sommarjobb där. Lär återkomma med några blogginlägg kring dessa veckor senare, v 34 ser vi verkligen fram emot, semester vecka i dansens tecken   ....

Ha en fortsatt fin vecka/ KRAM


Av Liliann - 2 augusti 2013 07:55

konstaterar att det är fredag iallafall och solen lyser varm och vacker. Börjar dagen med tvätt och städ, inte det roligaste men ack så nödvändigt! Numera är det helg hela tiden, eller vardag (måndag) när så humöret anbefaller. Det är svårt att bringa någon ordning på dagarna som student/arbetssökande, har försökt men det enda, och inte det sämsta, som håller lite koll är....när maken är hemma...då är det helg, ett riktmärke så gott som något!


Som sagt swischa undan tvätt och städning och sedan ut i solen är dagens uppgift, senare skall jag till Lilly några timmar å leka, mamman å pappan jobbar omlott idag så då kliver momma in några timmar.Kanske tar vi fram lilla swimmingpoolen?


Helgen kommer att tillbringas i stugan med början i kväll och i morgon får vi besök av goda vänner och då ska det äntligen ätas SURSTRÖMMING mumma!!!!

He det gott och njut av solen och värmen, den ser ut att stanna iaf över helgen!

Av Liliann - 2 augusti 2013 07:50

de är de vackraste i världen....  

 

 

Av Liliann - 25 juli 2013 10:10

vara balans i allt så lär jag nu, efter mina surinlägg, skriva ett gladinlägg!

ALLT blir så mycket roligare och lättare när det är gott väder, t.o.m att jobba. I går hade jag ett pass på Café Björkbacka, jag var "lillchef" mackor och kaffe. Ärligt, ska jag erkänna, så kände jag innan ett visst motstånd då solen sken från klarblå himmel men mååånga mackor senare och arbetsdagen var till ända så var ändå energidepåerna påfyllda. Att en underbart virrig chef dessutom bjöd på många skratt gjorde inte dagen sämre!

Solen fortsätter att lysa över oss frusna jamtar iaf några dagar till, kul att högtrycket lagt sig här precis nu under krogstråk och yranvecka. Vi kommer inte att besöka eventet utan tar oss ut till Kustladan/Docksta i morgon och sammanstrålar där med goda vänner för en danskväll till Drifters.

Ha en fortsatt underbar dag och njut av solen och värmen   

Av Liliann - 23 juli 2013 20:30

i alla dess konstellationer, brukar ni också fundera över det? hur, bara rätt som det är korsas din livstig av en annan människa och flera pusselbitar faller på plats? eller att du vid ett nytt möte antingen känner ovilja eller välvilja mot/från den du möter, eller känner....ingenting?  Många människor korsar ens stig genom åren, många ger bestående bra minnen men en del lämnar också dåliga minnen, med åren har jag lärt mig glömma de senare, snabbt, när jag kommit fram till vad jag skulle lära mig av mötet.


Har ni också ibland känt i något möte att den DÄR människan vill jag lära känna bättre?, man har bara en oförklarlig känsla av något bra inom sig, eller tvärtom för den delen. I arbetslivet är det svårt när man råkar ut för det senare och måste hitta former för att samarbetet ska fungera. I mitt fall kände jag i alla fibrer i kroppen att ett samarbet inte skulle fungera men valde ändå, trots allt jag lärt mig, att inte lyssna. Följden vet ni ju men inte att jag nu, efter dryga 10 mån, inte har några av de sjukdomsymtom som jag hade när jag jobbade kvar. Kontentan? mötet var, trots den starka oviljan, vad jag behövde både för att må bättre och samtidigt den spark jag behövde för att låta livet ta en annan riktning. Jag förlåter dock inte (ännu)varken personen eller företaget i fråga för sättet det hanterades men väljer hellre att se utkomsten av det, det går bättre och bättre....


Man kan ju undra över varför jag valt detta ämne att skriva om? jo en person som jag mötte och arbetade med för mer än 15 år sedan och som jag aldrig trodde skulle se igen, har korsat min stig och tumlat om mig ordentligt. Detta har dock med en annan del av mitt liv att göra och hur detta kommer att utvecklas återkommer jag till, men det fick mig att börja fundera över hur många möten kan ta en helt annan vändning än man tänkt sig.....


I morgon väntar en annan typ av möten, arbetsdag på Café Björkbacka.... med tanter(faktiskt) som inte vill ha kantbiten på kakan, rynkar på näsan åt att kakbiten är SÅ stor eller skulle ha haft något som inte finns men också dom som gör stora ögon över hur billigt fika vi har och hur gott det är. Dessa möten påverkas man inte av mer än för stunden men kan vara nog så påfrestande i alla fall på både gott och ont.

Ha en fortsatt fin vecka och NJUT av vädret och alla....möten   


Av Liliann - 17 juli 2013 13:03

myror i hela kroppen, allt känns bara främmande idag även de mest basala rutinerna. Läxböckerna ligger och skrattar åt mig i en hög mitt på bordet, sen med inlämningen av senaste uppgiften men idag skiter jag fullständigt i det. Diskbänken svämmar över och dammråttorna är så less på varandra att dom börjat slåss, vänta nu ska jag laga middag idag??? nää tror inte det. Ja men du kan ju stryka lite, du har en stor fin hög du kan ta tag i! Aldrigihelvetet..... Nähä men om du skulle ta och kanske baka bullar då, du har ju köpt jäst? MEN eruinteklok???? Okej men....något du brukar tycka är riktigt roligt då, som att göra några födelsedagskort att lägga på lager?... Skulleintetrodet!!!

Du det verkar som du hamnat i en liten jävligttröttpåvädretdepression?....JAGSKULLETRODET

Klart slut

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se