Direktlänk till inlägg 29 april 2014

Barnen, det absolut bästa vi har....

Av Liliann - 29 april 2014 11:08

så då undrar jag över, VARFÖR ser man så många föräldrar idag mer ivrigt sysselsatta med sina smartphones än med att faktiskt vara närvarande med sina barn???? Nu blir nog en del väldigt irriterade och ser detta inlägg som ett påhopp men jag reflekterar bara över mina egna iaktagelser, faktiskt.

Brukar till och från tillbringa tid på lekplatser med Lilly, mitt äldsta barnbarn och jag lovar att 75%(ibland fler) av de föräldrar jag ser hellre sitter med sina telefoner (eller med sina vänninor) än att aktivt umgås med sina barn, vad är det som är så viktigt, FB? Twitter? jobbmailen? Blir i vart fall arg men fram för allt beklämnd över att se ivriga barn försöka få kontakt och bli sedda av sin, oftast mamma, men blir istället i princip ignorerade. Konsekvensen bli ibland riktigt hårda tag på lekplatsen, för på något sätt vill barnen bli sedda och hörda.

Jag har jobbat på ett Café som ligger vid en fantastiskt fin lekplats i härlig parkmiljö och där blir detta ännu tydligare, mycket spring ut och in, gråtande barn som gjort sig illa och föräldrarna var är dom? jo ofta sittande i klunga ivrigt pratande med varandra eller djupt försjunkna i sina telefoner. Barn skall röra sig och dom gör sig illa det är en del av livet men de skall också lära sig rätt och fel, att umgås med andra barn och de ska lära sig att ta hänsyn till varandra  och sin omgivning, vilka lär dem detta bäst, ja just det FÖRÄLDRARNA, inte dagis, inte skolan,utan föräldrarna. Så lämna telefonen hemma eller ägna den minsta möjliga tid, för jag lovar, det kommer en tid då du ångrar att du inte tog tillfället i akt att riktigt "leva" sida vid sida med det bästa du har.....

 
ANNONS
 
skogsnuvan

skogsnuvan

30 april 2014 11:49

Överallt finns dom telefonerna och dom plingar och låter och snart är dom små barnen som tyckte om att leka också små telefonnördar som får telefon nästan innan dom kan läsa och sitter där och plickar hela tiden istället för att leka. Tur att det inte fanns såna grejor när man var ung och att man alltid kom hem till ett hus fullt med folk så någon alltid hade tid med en.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Liliann - 22 april 2014 19:59


föddes du pappa, idag skulle du fyllt 85 år om du fortfarande varit med oss fysiskt här på jorden.Varje år denna dag skänker jag dig extra varma tankar och tar mig en fundering över hur saker och ting skulle varit om du fått leva sida vid sida med os...

Av Liliann - 22 april 2014 09:22

har vi njutit med delar av vår stora, växande familj. Vi började med lite egentid på skärtorsdagen med Lilly innan resten av hennes familj kom på påskafton. Vi tillbringade nästan all vakentid ute, antingen vid lekstugan, ute i skogen spanandes efter...

Av Liliann - 16 april 2014 08:36

hoppas ni får en underbar helg att njuta, själv åker jag till stugan med delar av min underbara familj och naturligtvis hoppas vi på ett bra attvarauteiväder. Kolbullar, korvgrillning, lek i lekstugan med Lilly står på schemat så håll tummen.... Da...

Av Liliann - 5 april 2014 14:18

känns ingenting omöjligt. Utan tvekan en härlig känsla, förr tänkte jag alltid när det gick bra....VAD väntar nu för skit bakom hörnet? Numera åker jag med flowet och vet att jag har rätt att må bra och ha det bra. Livet är en berg och dalbana så vis...

Av Liliann - 22 mars 2014 10:21

som man tänkt sig från början..... När jag började min uskautbildning så hade jag bestämt att inom psykiatrin ska jag INTE jobba, det var liksom helt klart. Sett hur maken ibland är alldeles urlakad efter en arbetsdag och andra åsikter grundade på ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ livetefantastiskt med Blogkeen
Följ livetefantastiskt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se