Direktlänk till inlägg 12 augusti 2013

Frihet....

Av Liliann - 12 augusti 2013 19:20

ordet som är så laddat för många av oss, olika iaktagelser har fått mig att fundera över just ordet och begreppet, FRIHET smaka på ordet... vad betyder det för dig?

Föds vi med friheten inom oss eller fostras vi in i den med hjälp av våra föräldrar och vår omgivning? Om vi föds med friheten inom oss, borde då inte hela vår värld vara just fri, utan diktaturer eller religioner som inte ger oss den, friheten? Skulle vi då acceptera att rätta in oss mer eller mindre i små fyrkanter, utan rätt att välja själva?


Som sagt det är lite iaktagelser som fått mig att fundera över ordet, naturligtvis med min egen syn på frihet som mall, bl.a så bor i vårt hus en familj (från ett annat land) man, hustru och två små döttrar. De bor i en liten tvåa, vilket egentligen inte är relevant men dock, så till saken..barnen får aldrig vara ute och leka, och då menar jag aldrig. Med då min syn på frihet så tar man alltså ifrån barnen möjligheten att träffa och lära känna andra barn, upplevelsen av vad naturen har att upptäcka samt friheten att välja var de vill leka. Är det kanske just för att de är flickor? ja det vet jag inte men jag antar det, vilket gör det ännu tråkigare.


Nu ska jag passa på att poängtera, att detta är inte tänkt som ett rasisitiskt inlägg utan bara händelser som fått mig att just fundera över vad ordet fri/frihet "betyder".!


Poängterade detta eftersom en annan av mina iaktagelser också rör en kvinna från ett annat land. Idag på stan höjde jag rejält på ögonbrynet och det jag såg är förmodligen den unga kvinnans syn på just sin frihet, hon bar hijab (huvudduk) som täckte hår, delar av ansiktet och axlarna, men var nedtill endast iklädd nylonstrumpor och superkorta shorts. Kanske hennes sätt att visa lite frihet?


Min egen syn på frihet då? ja den går inte att uttrycka så enkelt som jag trodde, men att jag är min egen tankes smed, fri att tänka och göra vad jag vill under ansvaret att jag inte skadar/sårar någon annan levande varelse, säger väl det mesta och som sagt vad är Din syn på frihet?


Lev väl och i nuet   KRAM 
ANNONS
 
skogsnuvan

skogsnuvan

12 augusti 2013 20:39

För mig är frihet att få vara utomhus och inte instängd på någon kontor. Frihet är att slippa kliva upp tidigt på morgonen och att inte ha någon karl som ska bestämma en massa över en. Frihet är att klä sig som man vill och själv bestämma vad man ska göra och när.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Liliann - 29 april 2014 11:08

så då undrar jag över, VARFÖR ser man så många föräldrar idag mer ivrigt sysselsatta med sina smartphones än med att faktiskt vara närvarande med sina barn???? Nu blir nog en del väldigt irriterade och ser detta inlägg som ett påhopp men jag reflekte...

Av Liliann - 22 april 2014 19:59


föddes du pappa, idag skulle du fyllt 85 år om du fortfarande varit med oss fysiskt här på jorden.Varje år denna dag skänker jag dig extra varma tankar och tar mig en fundering över hur saker och ting skulle varit om du fått leva sida vid sida med os...

Av Liliann - 22 april 2014 09:22

har vi njutit med delar av vår stora, växande familj. Vi började med lite egentid på skärtorsdagen med Lilly innan resten av hennes familj kom på påskafton. Vi tillbringade nästan all vakentid ute, antingen vid lekstugan, ute i skogen spanandes efter...

Av Liliann - 16 april 2014 08:36

hoppas ni får en underbar helg att njuta, själv åker jag till stugan med delar av min underbara familj och naturligtvis hoppas vi på ett bra attvarauteiväder. Kolbullar, korvgrillning, lek i lekstugan med Lilly står på schemat så håll tummen.... Da...

Av Liliann - 5 april 2014 14:18

känns ingenting omöjligt. Utan tvekan en härlig känsla, förr tänkte jag alltid när det gick bra....VAD väntar nu för skit bakom hörnet? Numera åker jag med flowet och vet att jag har rätt att må bra och ha det bra. Livet är en berg och dalbana så vis...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ livetefantastiskt med Blogkeen
Följ livetefantastiskt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se